Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 295g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 30g22kcal3.9g0.3g0.1g2g
Sokeri 4.7g19kcal0g4.7g0g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 32g282kcal0g0g31.8g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)41g136kcal6.6g21.5g2.7g5.4g
Porkkana 118g39kcal0.7g6.6g0.2g3g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)109g382kcal13.2g70.6g5.5g6g
Hiivaleipävehnäjauho 153g500kcal18.6g91g4.3g8.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1600g2757kcal86g389.4g89.2g49.6g
Valittu annoskoko800g1379kcal43g194.7g44.6g24.8g
Annoskoko puolitettuna400g689kcal21.5g97.4g22.3g12.4g
Arvot/100g100g172kcal5.4g24.3g5.6g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138