Mantelileipä (rahka) - karppi - sovellettuSCD

Ensin kosteat aineet kulhoon ja sekaisin, sitten kuivat aineet perään, sekoitus ja uuniin 175 astetta n. 30 min

Annoksesta tulee 19 kpl keskimäärin 32g/kpl valmispaino siis.

Painohävikki valmistuksessa n. 20%. => punnittu valmispaino + 20% = raakapaino eli se joka tallennetaan kalorilaskuriin.

Näitä voi syödä myös makeana kahvileipänä kun laittaa päälle jotain makeaa, NAM!

Juuri valmistuneesta taikinasta kun nostaa nokareita pellille, ei tarvitse taputella, leviävät uunissa itsestään littanoiksi.

Noin 10 min odottelua ja saat nokareista enemmän oikean sämpylän oloisia, nyt kannattaa hieman muotoillakin, niin saat pyöreitä ja tasaisia.

Reseptistä tulee n. 19 annosta ja yksi annos painaa n. 40 grammaa

Therezza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 158g225kcal19.7g0.5g16.2g0g
Maitorahka, maustamaton (Valio) 250 g, 1 purkki263g168kcal28.9g11g1.1g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)5.3g1.1kcal0g0.3g0g0g
Parmesan formaggio da pasta28g130kcal11.4g0g9.4g0g
Leivinjauhe 4.2g7.4kcal0.2g1.6g0g0g
Manteli 221g1360kcal53.1g14.6g119.2g15.9g
Rypsiöljy 22g195kcal0g0g22.1g0g
Ruokasuola jodioitu 2.1g0.1kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 37g119kcal10.7g2.6g7.4g11.3g
Seesaminsiemen, kuorineen 29g199kcal7.9g2g17.1g3.6g
KauraKuitunen (Hirvelä)31g38kcal2.2g4.9g1g21.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1600g4882kcal268.2g75g387g104g
Valittu annoskoko800g2441kcal134.1g37.5g193.5g52g
Annoskoko puolitettuna400g1221kcal67.1g18.8g96.8g26g
Arvot/100g100g305kcal16.8g4.7g24.2g6.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238385