Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 299g123kcal3g12.3g2.4g11.1g
Valkoviini kuiva 187g128kcal0.6g1.1g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl75g94kcal0g15g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 112g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 112g456kcal0g112.2g0g0g
Liivate 15g52kcal12.8g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1602g1707kcal32.8g281.2g4.8g22.2g
Valittu annoskoko801g854kcal16.4g140.6g2.4g11.1g
Annoskoko puolitettuna401g427kcal8.2g70.3g1.2g5.6g
Arvot/100g100g107kcal2g17.6g0.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146370