Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g56g411kcal0.6g0.6g45g0g
Vehnäjauho puolikarkea 73g251kcal7.4g51.2g0.9g2.6g
Sokeri 6.7g27kcal0g6.7g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g11g7.2kcal0.4g0g2.8g0g
Vesi17g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g113g382kcal2.2g3.4g39.4g0g
Kananmuna kuoreton 31g44kcal3.9g0.1g3.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g39kcal1.1g7.9g0.1g0.4g
Sokeri 20g82kcal0g20.2g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka2.8g11kcal0g2.8g0g0g
Raparperi 385g130kcal2.7g21.2g0.4g5.4g
Sokeri 48g194kcal0g47.7g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 12g40kcal0g9.6g0g0.2g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g14g82kcal3.1g1.3g7.1g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1602g3399kcal42.8g345.4g197.8g20.2g
Valittu annoskoko801g1699kcal21.4g172.7g98.9g10.1g
Annoskoko puolitettuna401g850kcal10.7g86.4g49.5g5.1g
Arvot/100g100g212kcal2.7g21.6g12.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=427431