Lehtikaalia ja broileria

Ainekset:

8 isoa lehteä lehtikaalia
loraus oliiviöljyä
suolaa
1 dl kuorellisia manteleita
2 rkl seesaminsiemeniä
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
2 tl hunajaa
meriruolaa
mustapippuria

Lisäksi:

400 g broilerinfileetä
suolaa ja pippuria tai haluamiasi mausteita

Valmistusohjeet:
Paahda puolet lehtikaalista ja käytä puolet raakana.

Irrota lehtiruoti ja siivuta lehdet ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet lehtikaalista sekoitusastiaan.

Lorauta päälle öljyä ja mausta suolalla.

Puristele ja pyörittele lehtiä astiassa, että öljy tarttuu lehtiin.

Levitä lehdet pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.

Yhdistä raakoihin lehtiin.

Paahda kuorellisia manteleita ja seesaminsiemeniä hetki
pannulla.

Lisää ne kaalisalaatin joukkoon.

Sekoita kastikkeen aineet ja kaada joukkoon.

Suolaa ja pippuroi broilerinfileet ja paista kypsiksi.

Tarjoile.

Valmistusaika: 40 min
Kalorit: 380 kcal / annos

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 223 grammaa

Herkku71
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lehtikaali 2165g862kcal74.5g87.9g13g43.3g
Oliiviöljy (neitsyt) (Borges )108g971kcal0g0g107.2g0g
Manteli (Pirkka), annos 1g902g5412kcal189.4g59.5g487.1g0g
Seesaminsiemen kuorineen gogreen, 100 g271g1551kcal47.9g18.9g134.2g31.9g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g406g3653kcal0g0g405.9g0g
Sitruunamehu, laimentamaton406g85kcal1.2g6.5g0g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g36g38kcal2.9g5.9g0.2g0.7g
Hunaja 126g417kcal0.6g102g0g0g
Broilerifilee, hunajamarinadi, raaka 3608g6083kcal707.9g43.3g342.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16056g38143kcal2048.8g648g2980.8g152.6g
Valittu annoskoko8028g19072kcal1024.4g324g1490.4g76.3g
Annoskoko puolitettuna4014g9536kcal512.2g162g745.2g38.2g
Arvot/100g100g238kcal12.8g4g18.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=435824