Kasvissosekeitto ala Tuula

Pese, kuori ja palaittele palsternakat, perunat, porkkanat ja selleri.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kasvikset.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua n. ½ tuntia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää juusto ja kuumenna, älä keitä.

Ohenna keitto maidolla tai vedellä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 459 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Palsternakka 88g56kcal0.4g10.3g0.3g3.9g
Peruna, vanha, kuorittu 98g75kcal1.8g15.2g0.2g1g
Porkkana 55g18kcal0.3g3g0.1g1.4g
Juuriselleri 44g14kcal0.5g2g0.1g1.4g
Sipuli 37g11kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 328g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Tuorejuusto savuporo rasvaa 20g creme bonjour (Creme bonjour), annos 200g44g114kcal1.3g2g11.8g0.2g
Piparjuuri, annos 10g55g20kcal2.5g6g0.2g4.1g
Ruokakerma mustapekka (Valio), annos 250g55g66kcal1.3g2.6g5.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1607g747kcal17.2g86g36.6g25.2g
Valittu annoskoko803g373kcal8.6g43g18.3g12.6g
Annoskoko puolitettuna402g187kcal4.3g21.5g9.2g6.3g
Arvot/100g100g47kcal1.1g5.4g2.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=331767