Janssoninkiusaus sunnuntaina

Hauduta sipulisilppua hetki voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma, huuhdo loppu kerma tölkistä tilkalla maitoa.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 5340g4066kcal100.4g827.8g10.7g53.4g
Sipuli 890g269kcal11.1g42.7g1.8g15.1g
Janssonfileet (rainbow)890g1291kcal89g115.7g50.7g0g
Kuohukerma,valio,2dl712g2421kcal14.2g21.4g249.2g0g
Voi, 1 tl, 5 g89g650kcal0.9g0.9g71.2g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g21g66kcal3.8g8.8g1.7g3.8g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 89g41kcal2.7g4.3g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16064g17606kcal444.2g2043.2g773.2g144.6g
Valittu annoskoko8032g8803kcal222.1g1021.6g386.6g72.3g
Annoskoko puolitettuna4016g4402kcal111.1g510.8g193.3g36.2g
Arvot/100g100g110kcal2.8g12.7g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101083