Hapankaali-chorizokeitto

Pilko sipulit, porkkanat ja valkokaali mahdollisimman pieneksi.

Kuullota niitä halutessasi kattilassa.

Lisää joukkoon tomaattimurska, kasvisliemi, hapankaali, vesi ja sokeri.

(Sokeri pyöristää tomaatin metallista makua.

Keitä keitto lähes kypsäksi ja lisää chorizomakkarat.

Mausta halutessasi esimerkiksi chilillä ja suolalla.

Jos valitset yrttisen tomaattimurskan ja valkosipulisen hapankaalin, keiton mausteet ovat kohdallaan ilman lisämausteita.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali (Rasilainen)1600g288kcal28.8g28.8g4.8g32g
Keräkaali, 100g400g96kcal4.8g13.6g0.8g8.4g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g112g134kcal2.8g6.7g10.1g1.7g
Tomaattimurska valkosip. (rainbow)1600g640kcal17.6g115.2g8g22.4g
Vesi2800g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g640g179kcal3.8g38.1g1.3g16g
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g40g296kcal0g0g32.8g0g
Sokeri 40g162kcal0g40g0g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 240g543kcal38.4g1.2g43.2g0g
Chorizo makkara (Pirkka), annos 100g360g1267kcal72g1.8g108g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16064g7320kcal341.6g510g418.8g167.8g
Valittu annoskoko8032g3660kcal170.8g255g209.4g83.9g
Annoskoko puolitettuna4016g1830kcal85.4g127.5g104.7g42g
Arvot/100g100g46kcal2.1g3.2g2.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=430345