Hapankaali-chorizokeitto

Pilko sipulit, porkkanat ja valkokaali mahdollisimman pieneksi.

Kuullota niitä halutessasi kattilassa.

Lisää joukkoon tomaattimurska, kasvisliemi, hapankaali, vesi ja sokeri.

(Sokeri pyöristää tomaatin metallista makua.

Keitä keitto lähes kypsäksi ja lisää chorizomakkarat.

Mausta halutessasi esimerkiksi chilillä ja suolalla.

Jos valitset yrttisen tomaattimurskan ja valkosipulisen hapankaalin, keiton mausteet ovat kohdallaan ilman lisämausteita.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali (Rasilainen)160g29kcal2.9g2.9g0.5g3.2g
Keräkaali, 100g40g10kcal0.5g1.4g0.1g0.8g
Sipuli (kuorittu)20g5.4kcal0.3g1g0g0.3g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g11g14kcal0.3g0.7g1g0.2g
Tomaattimurska valkosip. (rainbow)160g64kcal1.8g11.5g0.8g2.2g
Vesi280g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g64g18kcal0.4g3.8g0.1g1.6g
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g4g30kcal0g0g3.3g0g
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 24g54kcal3.8g0.1g4.3g0g
Chorizo makkara (Pirkka), annos 100g36g127kcal7.2g0.2g10.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1608g733kcal34.4g51.2g41.8g16.6g
Valittu annoskoko804g366kcal17.2g25.6g20.9g8.3g
Annoskoko puolitettuna402g183kcal8.6g12.8g10.5g4.2g
Arvot/100g100g46kcal2.1g3.2g2.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=430345