Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 133g143kcal11.2g18.6g0.5g9.3g
Herne 107g73kcal5.4g10g0.4g3.3g
Punasipuli, kuorittu, 100g80g22kcal1g3.8g0.2g1.4g
Omena, keskikokoinen 200g200g68kcal0.4g14.2g0.6g3.6g
Oliiviöljy 27g235kcal0g0g26.6g0g
Viinietikka 20g4.1kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 5.3g5.8kcal0.4g0.9g0g0.1g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g33g191kcal5.9g7.8g16.5g3.9g
Peruna, keskikokoinen 60g200g120kcal3g26g0.2g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1608g1724kcal54.6g162.8g90g46.8g
Valittu annoskoko804g862kcal27.3g81.4g45g23.4g
Annoskoko puolitettuna402g431kcal13.7g40.7g22.5g11.7g
Arvot/100g100g107kcal3.4g10.1g5.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204