Tomaatti-fetapiiras

Tomaatti-fetapiiras

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
125g voita tai margariinia
2-3 rkl kylmää vettä

Täyte:
1 prk (200g) Feta kuutioita
1 rasia (250g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa silppuna
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
suolaa, pippuria
50-100g juustoraastetta

Nypi margariini ja jauhot kulhossa.

Lisää kylmä vesi, sekoita taikinaksi.

Laita viileään lepäämään noin 30-60 minuuttia.

Voit käyttää halutessasi myös valmista piiraspohjaa (400g)

Painele taikina piirasvuokaan (halkaisija n 26cm).

Tee pohjaan kunnon reunat, pistele pohja haarukalla.

Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia.

Sekoita kananmunat, kerma ja mausteet.

Lado basilikasilppu, Fetajuustokuutiot ja tomaatti piirakan pohjalle, kaada munakerma päälle.

Ripottele juustoraaste pinnalle ja paista 225 asteessa, uunin alatasossa noin 20 minuuttia.

Koristele piiras kirsikkatomaateilla ja tuoreilla Basilikan lehdillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Emmiina83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1300g4461kcal132.5g910g15.6g45.5g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen833g6000kcal0g0g666.7g0g
Feta, Arla Apetina 3%1333g1467kcal240g26.7g40g0g
Kirsikkatomaatti, 50g1667g333kcal10g63.3g5g0g
Basilika, tuore 333g90kcal10.4g3.5g2.7g5.3g
Kananmuna kuorineen punnittu907g1142kcal99.7g2.7g81.6g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)1333g2200kcal40g53.3g200g0g
Juustoraaste, kevyt pizzaraaste (Ingman keittiöni)333g867kcal86.7g5g56.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16080g33120kcal1238.6g2129g2136.6g101.6g
Valittu annoskoko8040g16560kcal619.3g1064.5g1068.3g50.8g
Annoskoko puolitettuna4020g8280kcal309.7g532.3g534.2g25.4g
Arvot/100g100g206kcal7.7g13.2g13.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173572