Hapankaali-chorizokeitto

Pilko sipulit, porkkanat ja valkokaali mahdollisimman pieneksi.

Kuullota niitä halutessasi kattilassa.

Lisää joukkoon tomaattimurska, kasvisliemi, hapankaali, vesi ja sokeri.

(Sokeri pyöristää tomaatin metallista makua.

Keitä keitto lähes kypsäksi ja lisää chorizomakkarat.

Mausta halutessasi esimerkiksi chilillä ja suolalla.

Jos valitset yrttisen tomaattimurskan ja valkosipulisen hapankaalin, keiton mausteet ovat kohdallaan ilman lisämausteita.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali (Rasilainen)1602g288kcal28.8g28.8g4.8g32g
Keräkaali, 100g400g96kcal4.8g13.6g0.8g8.4g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g112g135kcal2.8g6.7g10.1g1.7g
Tomaattimurska valkosip. (rainbow)1602g641kcal17.6g115.3g8g22.4g
Vesi2803g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g641g179kcal3.8g38.1g1.3g16g
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g40g296kcal0g0g32.8g0g
Sokeri 40g163kcal0g40g0g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 240g544kcal38.4g1.2g43.2g0g
Chorizo makkara (Pirkka), annos 100g360g1269kcal72.1g1.8g108.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16080g7328kcal341.8g510.2g419g167.8g
Valittu annoskoko8040g3664kcal170.9g255.1g209.5g83.9g
Annoskoko puolitettuna4020g1832kcal85.5g127.6g104.8g42g
Arvot/100g100g46kcal2.1g3.2g2.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=430345