Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 1331g1432kcal112.2g186.4g4.7g93.2g
Herne 1065g734kcal53.9g99.7g4.3g33g
Punasipuli, kuorittu, 100g799g216kcal10.4g38.3g1.6g13.6g
Omena, keskikokoinen 200g1997g679kcal4g141.8g6g35.9g
Oliiviöljy 266g2354kcal0g0g266.2g0g
Viinietikka 200g41kcal0g1g0g0g
Valkosipuli 53g58kcal4.2g8.7g0.3g1.1g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g333g1907kcal58.9g77.9g165.1g39.3g
Peruna, keskikokoinen 60g1997g1198kcal30g259.6g2g18g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16080g17238kcal547.2g1626.8g900.4g468.2g
Valittu annoskoko8040g8619kcal273.6g813.4g450.2g234.1g
Annoskoko puolitettuna4020g4310kcal136.8g406.7g225.1g117.1g
Arvot/100g100g107kcal3.4g10.1g5.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204