Enepun tomaattisosekeitto jauhelihalla

Kuori ja paloittele perunat veteen johon on lisätty suolaa.

Kiehauta vesi perunoineen, lisää pian keittojuurekset sekä valkosipuli.

Kun perunat ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska ja mausteet (suola, mustapippuri, cayennepippuri ja sokeri).

Anna kiehua hiljalleen ja paista välillä noin 400-500g jauhelihaa ja sipulit öljyssä.

Kun perunat ovat täysin pehmeät, soseuta keittoainekset ja lisää ja sekoita keittoon Créme fraiche sen jälkeen.

Viimeiseksi lisää keiton joukkoon paistettu jauheliha ja sipulit.

Keitto on valmis! Maistuu mukavalta.

Päälle voi vaikka laittaa raejuustoa tai smetanaa.

Lisämaustetta saa esimerkiksi lisäämällä keittoon hieman punaviinia tai paistamalla jauhelihan lisäksi myös pekonia keittoon.

Variaatioita on monia, tänään tuli tällainen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 336 grammaa

Esalpaha
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1838g1103kcal27.6g239g1.8g16.5g
Vesi2478g0kcal0g0g0g0g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste639g160kcal5.8g30.7g1.9g18.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g24g25kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Rypsiöljy rainbow19g173kcal0g0g19.2g0g
Sipuli, kokonainen 50g161g44kcal2.1g7.7g0.3g1.1g
Sokeri16g65kcal0g16g0g0g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g1918g671kcal19.2g124.7g9.6g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 240g665kcal4.8g7.2g67.1g0g
Jauheliha, sika-nauta 731g1618kcal127.8g0g124.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16128g9045kcal378.4g858.4g448.4g73.2g
Valittu annoskoko8064g4522kcal189.2g429.2g224.2g36.6g
Annoskoko puolitettuna4032g2261kcal94.6g214.6g112.1g18.3g
Arvot/100g100g56kcal2.3g5.3g2.8g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63188