Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2509g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g2008g6123kcal194.7g1230.6g40.1g291.1g
Vehnäjauho puolikarkea 3262g11193kcal332.4g2283.5g39.1g114.2g
Hiiva 126g94kcal16.5g1.4g0.5g8.7g
Suola, annos 3g25g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl151g1355kcal0g0g150.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16160g37528kcal1087.2g7031g460.6g828g
Valittu annoskoko8080g18764kcal543.6g3515.5g230.3g414g
Annoskoko puolitettuna4040g9382kcal271.8g1757.8g115.2g207g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.9g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580