Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen125g41kcal4.1g6.1g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g5.5g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g75g263kcal1.3g66.7g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5.6g18kcal0.6g3.4g0.4g1.6g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g75g233kcal12.7g40.5g2.2g9.7g
Vehnäjauho, sunnuntai98g341kcal11.7g69.2g2g2.9g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g150g465kcal25.5g81g4.3g19.5g
Voi, normaalisuolainen (Valio)38g270kcal0.3g0.3g30g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g125g75kcal12.5g5.4g0.4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen50g17kcal1.6g2.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu34g43kcal3.7g0.1g3.1g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.5g0.3kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl25g145kcal5.3g1.3g12.6g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1618g3838kcal158.6g557.8g110g73.2g
Valittu annoskoko809g1919kcal79.3g278.9g55g36.6g
Annoskoko puolitettuna405g960kcal39.7g139.5g27.5g18.3g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.5g6.8g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=460183