Jäädytetty suklaakakku

1. Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi.

2. Pane keksit muovipussiin ja murenna kaulimella painellen.

Lisää sulatettu voi ja sekoita.

Levitä seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan.

3. Sulata suklaa vesihauteessa tai pidä sitä mikroaaltouunissa täydellä teholla minuutin verran.

4. Sekoita kulhossa juusto, puolet sokerista, vanilliinisokeri ja suklaa.

Erota munista keltuaiset ja valkuaiset niin, ettei valkuaisten joukkoon tule yhtään keltuaista.

Lisää keltuaiset juustoseokseen.

5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa puhtaalla vatkaimella.

Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja loput sokerista vaahdoksi.

6. Sekoita juustoseokseen ensin kermavaahti ja lopuksi valkuaisvaahto kevyesti sekoittaen.

Valkuainen saa jäädä pieninä hattaroina joukkoon.

7. Kaada seos vuokaan ja jätä muovikelmulla peitettynä pakastimeen vuorokaudeksi.

Ota kakku pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoamista ja koristele se esim.

suklaalla ja kermavaahdolla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Takibi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g13g56kcal1g8.5g2g0.5g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)6.3g24kcal0g0.4g2.5g0g
Taloussuklaa, Fazer13g64kcal0.5g7g3.8g0.7g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 15g25kcal1.1g0.3g2.2g0g
Sokeri 7.1g29kcal0g7.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu11g14kcal1.2g0g1g0g
Kuohukerma,valio,2dl17g57kcal0.3g0.5g5.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana162g539kcal8.2g47.6g34.6g2.4g
Valittu annoskoko81g270kcal4.1g23.8g17.3g1.2g
Annoskoko puolitettuna41g135kcal2.1g11.9g8.7g0.6g
Arvot/100g100g333kcal5.1g29.4g21.4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=119917