Gulassi (Valio Reseptit)

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta, jotta se ehtii lämmetä ennen kypsennystä.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Halkaise suippopaprika, poista siemenet ja valkoiset siemenkalvot ja suikaloi paprika.

Kuutioi tomaatit.

Kuumenna voi valurautapadassa.

Lisää lihapalat ja ruskista.

Lisää joukkoon sipulit ja valkosipulin kynnet.

Paista 3 - 4 min, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Lisää joukkoon tomaattipyree, paprikajauhe, suippopaprikat ja tomaatit mehuineen.

Paista n. 5 min.
Lisää joukkoon vesi.

Mausta suolalla ja vasikan fondilla Anna muhia liedellä miedolla lämmöllä tai 170-asteisessa uunissa noin 40 min.
Lisää padan joukkoon smetana ja tuorejuusto.

Jatka kypsentämistä vielä n. 10 min. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Tarjoa paistettujen, kuminalla ja paprikajauheella maustettujen perunoiden kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Dasilva
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti32g35kcal7g0g1g0g
Sipuli (kuorittu)5.6g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Suippopaprika, makea, Pirkka4.2g1kcal0g0.2g0g0.1g
Tomaatti 9g2kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli, tuore, silputtu0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Voi 2.5g18kcal0g0g2g0g
Fondi häränliha. (Knorr), annos 10g0.6g1kcal0.1g0.2g0g0g
Vesi17g0kcal0g0g0g0g
Smetana, Valio, hyla5g20kcal0.1g0.1g2.1g0g
Paprika-chili tuorejuusto viola5g8kcal0.4g0.2g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana162g174kcal15.6g2.8g11.6g0.6g
Valittu annoskoko81g87kcal7.8g1.4g5.8g0.3g
Annoskoko puolitettuna41g43kcal3.9g0.7g2.9g0.2g
Arvot/100g100g107kcal9.6g1.7g7.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325200