Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen13g4.1kcal0.4g0.6g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.6g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g7.5g26kcal0.1g6.7g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.6g1.8kcal0.1g0.3g0g0.2g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g7.5g23kcal1.3g4.1g0.2g1g
Vehnäjauho, sunnuntai10g34kcal1.2g7g0.2g0.3g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g15g47kcal2.6g8.1g0.4g2g
Voi, normaalisuolainen (Valio)3.8g27kcal0g0g3g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g13g7.5kcal1.3g0.5g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen5g1.7kcal0.2g0.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu3.4g4.3kcal0.4g0g0.3g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.3g1kcal0g0.2g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.2g0kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl2.5g15kcal0.5g0.1g1.3g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana163g385kcal16.2g55.6g10.8g7.6g
Valittu annoskoko82g193kcal8.1g27.8g5.4g3.8g
Annoskoko puolitettuna41g96kcal4.1g13.9g2.7g1.9g
Arvot/100g100g236kcal9.9g34.1g6.6g4.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=460183