Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali47g10kcal0.6g1.6g0.1g1g
Porkkana, keskikokoinen 65g3.5g1kcal0g0.2g0g0.1g
Puuroriisi2.3g7.9kcal0.1g1.7g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)8.2g2.2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 19g43kcal3.6g0g3.2g0g
Siirappi 1.9g5.7kcal0g1.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana163g139kcal8.8g10.6g6.6g2.6g
Valittu annoskoko82g69kcal4.4g5.3g3.3g1.3g
Annoskoko puolitettuna41g35kcal2.2g2.7g1.7g0.7g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.5g4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318