Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g38g3.8kcal0.2g0.5g0g0.3g
Sokeri 6.4g26kcal0g6.4g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L23g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 11g3.7kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Tilli, tuore 3g0.9kcal0.1g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana164g70kcal0.6g14.2g0g0.8g
Valittu annoskoko82g35kcal0.3g7.1g0g0.4g
Annoskoko puolitettuna41g18kcal0.2g3.6g0g0.2g
Arvot/100g100g43kcal0.4g8.7g0g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108