Gulassi (Valio Reseptit)

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta, jotta se ehtii lämmetä ennen kypsennystä.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Halkaise suippopaprika, poista siemenet ja valkoiset siemenkalvot ja suikaloi paprika.

Kuutioi tomaatit.

Kuumenna voi valurautapadassa.

Lisää lihapalat ja ruskista.

Lisää joukkoon sipulit ja valkosipulin kynnet.

Paista 3 - 4 min, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Lisää joukkoon tomaattipyree, paprikajauhe, suippopaprikat ja tomaatit mehuineen.

Paista n. 5 min.
Lisää joukkoon vesi.

Mausta suolalla ja vasikan fondilla Anna muhia liedellä miedolla lämmöllä tai 170-asteisessa uunissa noin 40 min.
Lisää padan joukkoon smetana ja tuorejuusto.

Jatka kypsentämistä vielä n. 10 min. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Tarjoa paistettujen, kuminalla ja paprikajauheella maustettujen perunoiden kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Dasilva
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti319g351kcal70.1g0.3g9.6g0g
Sipuli (kuorittu)56g15kcal0.7g2.7g0.1g0.9g
Suippopaprika, makea, Pirkka42g10kcal0.4g1.9g0.2g0.8g
Tomaatti 90g20kcal0.5g3.1g0.3g1.3g
Valkosipuli, tuore, silputtu6.2g6.5kcal0.5g1g0g0.1g
Voi 25g181kcal0.3g0.1g20.3g0g
Fondi häränliha. (Knorr), annos 10g6.2g10kcal0.6g1.9g0g0g
Vesi167g0kcal0g0g0g0g
Smetana, Valio, hyla50g195kcal1g1.3g21g0g
Paprika-chili tuorejuusto viola50g80kcal4g2g6.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1620g1739kcal156.2g28.6g116g6.2g
Valittu annoskoko810g869kcal78.1g14.3g58g3.1g
Annoskoko puolitettuna405g435kcal39.1g7.2g29g1.6g
Arvot/100g100g107kcal9.6g1.8g7.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325200