Juustoinen lihamureke

1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.

Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.

Lisää lihan joukkoon.

3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.

4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.

Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.

Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.

Ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha3200g5312kcal608g0g320g0g
Sipuli (kuorittu)1600g432kcal20.8g76.8g3.2g27.2g
Rypsiöljy 108g955kcal0g0g108g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g56g58kcal4.4g9.1g0.3g1.1g
Peruna, keskikokoinen 60g1120g672kcal16.8g145.6g1.1g10.1g
Kananmuna kuoreton 440g628kcal55g1.3g45.1g0g
Jauhelihamauste, annos 15g40g1.2kcal0g0.4g0.4g0g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 16g45kcal1.7g6.1g0.5g4.2g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 800g1385kcal60.8g18.4g120g0g
Ketsuppi, Heinz240g247kcal2.2g57.8g0.2g2.9g
Sinappi 240g315kcal10.5g33.8g14.4g4.1g
Korppujauho 200g732kcal21g149.8g2.1g10.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16200g21567kcal1602.4g998.2g1230.6g120.4g
Valittu annoskoko8100g10783kcal801.2g499.1g615.3g60.2g
Annoskoko puolitettuna4050g5392kcal400.6g249.6g307.7g30.1g
Arvot/100g100g133kcal9.9g6.2g7.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208727