Kaalikääryleet

1 iso keräkaali (tai kaksi pientä)
vettä
2 tl suolaa

Täyte
400 g naudanjauhelihaa
0,5 dl puuroriisiä
1 kpl sipuli
10 g margariinia
1 kananmuna
1 dl kermaa
1 tl suolaa
2 tl kuivattua meiramia

Pinnalle
10 g margariinia
0,5 dl siirappia

Ohjeet

Koverra kaalin kovaa kantaa pois veitsellä.

Keitä kaalia isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia.

Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne alkavat kypsyä.

Valuta lehdet ja ohenna niiden lehtiruotia.

Voit silputa pieniä sisälehtiä täytteeseen.

Keitä riisiä tai ohraa kaalin keitinliemessä 15 minuuttia ja valuta.

Valmista täyte.

Sekoita jauheliha, riisi, muna, silputtu sipuli ja muut aineet.

Kääri lehdet paketiksi.

Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin.

Valele päälle siirappia ja margariininokareet.

Paista ensin 200 asteessa, kunnes pinta ruskistuu.

Vähennä lämpöä 150 asteeseen jahauduta kypsiksi.

Valele kypsymisen aikana kääryleistä irtoavalla nesteellä.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Sjh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali4800g1013kcal57.6g163.2g9.6g100.8g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 1600g3641kcal304g0g272g0g
Puuroriisi (Pirkka), annos 38g200g680kcal13g154g2.2g0g
Sipuli 220g67kcal2.8g10.6g0.4g3.7g
Oivariini, 80 normaalisuolainen40g288kcal0.4g0.4g32g0g
Kananmuna, keitetty 220g314kcal27.5g0.7g22.6g0g
Kuohukerma400g1360kcal8g12g140g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 560g1688kcal0.6g415g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16200g18100kcal827.8g1511.8g957.6g209g
Valittu annoskoko8100g9050kcal413.9g755.9g478.8g104.5g
Annoskoko puolitettuna4050g4525kcal207g378g239.4g52.3g
Arvot/100g100g112kcal5.1g9.3g5.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370326