Kanaa piri piri

Kanaa piri piri 3-4:lle

* broilerin rintafileepihvejä 500g
* 250 g (salotti) sipulia
* 2 isoa tomaattia
* 1 purkki isoja valkoisia papuja
* (1 dl vettä)
* 150 g pinaattia
* suolaa ja mustapippuria

Piri piri -kastikkeeseen:

* 0,5 sitruunan mehu
* 0,25 dl (avokado) öljyä
* 4 kuivattua piri piriä tai jauhetta

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Kuori ja lohko sipulit.

Lohko myös tomaatit.

Laita kanat, sipulit ja tomaatit uunivuokaan ja mausta ne suolalla ja pippurilla.

Laita vuoka uunin keskiosaan ja paista noin 35-40 minuuttia.

Murskaa piri pirit morttelissa tai muilla keinoin.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Valele tai sivele kanoja kastikkeella 3-4 kertaa paistamisen aikana.

Tai heitä kastike sekaan jos haluat oikaista ;)

Pavut ja veden voi heittää vuokaan, kun vuoka on ollut uunissa noin 20 minuuttia.

Kun ruoka on valmista, ota vuoka uunista, ja kanat hetkeksi pois.

Kääntele pinaatti kastikkeen sekaan.

Voi olla hyvä idea, ettei pinaatti tässä vaiheessa ole jäistä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 579 grammaa

Habanera
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pirkka broilerin rintafileepihvi maustamaton2335g2522kcal527.6g0g42g0g
Pinaatti 700g94kcal11.3g2.8g2.1g9.1g
Sipuli (kuorittu)1167g315kcal15.2g56g2.3g19.8g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1401g284kcal8.4g53.2g4.2g19.6g
Sitruunamehu, laimentamaton93g20kcal0.3g1.5g0g0.1g
Avokadoöljy, extra virgin (Fontana), annos 10g117g935kcal0g0g116.7g0g
Suolapähkinä 308g1838kcal76.6g30.8g153.5g23.1g
Valkoinen papu tomaattikastikkeessa 1985g1744kcal101.2g228.2g23.8g99.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16212g15502kcal1481.2g745g689.2g341.8g
Valittu annoskoko8106g7751kcal740.6g372.5g344.6g170.9g
Annoskoko puolitettuna4053g3875kcal370.3g186.3g172.3g85.5g
Arvot/100g100g96kcal9.1g4.6g4.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=200709