Juustoinen lihamureke

1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.

Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.

Lisää lihan joukkoon.

3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.

4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.

Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.

Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.

Ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha3205g5320kcal608.9g0g320.5g0g
Sipuli (kuorittu)1602g433kcal20.8g76.9g3.2g27.2g
Rypsiöljy 108g957kcal0g0g108.2g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g56g58kcal4.4g9.1g0.3g1.1g
Peruna, keskikokoinen 60g1122g673kcal16.8g145.8g1.1g10.1g
Kananmuna kuoreton 441g629kcal55.1g1.3g45.2g0g
Jauhelihamauste, annos 15g40g1.2kcal0g0.4g0.4g0g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 16g45kcal1.7g6.1g0.5g4.2g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 801g1388kcal60.9g18.4g120.2g0g
Ketsuppi, Heinz240g248kcal2.2g57.9g0.2g2.9g
Sinappi 240g316kcal10.5g33.9g14.4g4.1g
Korppujauho 200g734kcal21g150g2.1g10.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16225g21599kcal1604.6g999.6g1232.6g120.4g
Valittu annoskoko8112g10799kcal802.3g499.8g616.3g60.2g
Annoskoko puolitettuna4056g5400kcal401.2g249.9g308.2g30.1g
Arvot/100g100g133kcal9.9g6.2g7.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208727