Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali4672g986kcal56.1g158.8g9.3g98.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g350g98kcal2.1g20.8g0.7g8.8g
Puuroriisi224g785kcal13.5g170.4g3.8g5.2g
Sipuli (kuorittu)818g221kcal10.6g39.2g1.6g13.9g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 1869g4252kcal355.1g0g317.7g0g
Siirappi 187g563kcal0.2g138.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16240g13810kcal875.2g1055.4g666.2g252g
Valittu annoskoko8120g6905kcal437.6g527.7g333.1g126g
Annoskoko puolitettuna4060g3453kcal218.8g263.9g166.6g63g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.5g4.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318