Hirvenlihabolognese 2

400 g jauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
150 g sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 dl sellerin lehtiä (pakastettuja)
500 g tomaattimurskaa
15 g rouheista sämpyläjauhoa
mustapippuria
3,5 dl vettä

Paista jauheliha, pikotut sipulit öljyssä.

Laita kattilaan sellerin lehdet, tomaattimurska, vesi ja sämpyläjauhot (n 2 rkl) ja lisää paistinpannulta lihaseos.

Keitä n 20 min, kunnes kastike on saostunut.

Lisää soijakastiketta maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1085 grammaa

Yxii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaattimurskaa oliiveilla (Del monte), annos 400g375g75kcal15g14.6g0.4g0g
Hirvenliha, 100g300g336kcal63.3g0g9g0g
Sipuli (kuorittu)113g30kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Valkosipuli 15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Kokojyväpitoinen sämpyläjauhoseos 1dl=65g (Myllärin), annos 65g11g38kcal1.4g7.4g0.3g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1628g991kcal164.8g59.6g20g6.2g
Valittu annoskoko814g495kcal82.4g29.8g10g3.1g
Annoskoko puolitettuna407g248kcal41.2g14.9g5g1.6g
Arvot/100g100g61kcal10.1g3.7g1.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234500