Kukkakaalipyre

Keitä kukkakaali suolaisessa vedessä pehmeähköksi.

Posta vesi , mutta ota siitä talteen noin puolidesiä myöhemmin lisättäväksi.

Muusaa kukkakaalit sauvasekoittimella vähän, lisää voi, ja jatkaa muusaamista, lisää kerma, valkoviinietikka ja valkopippuri.

Lisää välillä keitinlientä tee hieman perunamusia notkempaa, lisää juustoraaste ja muusaa vielä hetki.

Maista vielä suola ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 407 grammaa

Punahattu60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 3333g795kcal60g72.7g10g76g
Vesi, vesijohtovesi 3333g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka, condimento delicato bianco (Bertolli), annos 100g33g34kcal0g7g0g0g
Kerma, Kuohukerma, 0,5 dl667g2380kcal13.3g20g253.3g0g
Valkopippuri 6.7g19kcal0.7g2.8g0.1g1.7g
Juustoraaste, x-tra, 23 % rasvaa667g2000kcal153.3g0g153.3g0g
Voi, 1 tl, 5 g100g730kcal1g1g80g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16280g11915kcal456.6g207g993.4g155.4g
Valittu annoskoko8140g5957kcal228.3g103.5g496.7g77.7g
Annoskoko puolitettuna4070g2979kcal114.2g51.8g248.4g38.9g
Arvot/100g100g73kcal2.8g1.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370130