Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer1600g8240kcal62.4g896g480g84.8g
Voi 1600g11607kcal19g6.4g1300.8g0g
Sokeri 1360g5520kcal0g1358.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1760g2218kcal193.6g5.3g158.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1820g6245kcal185.5g1274g21.8g63.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16280g67658kcal921g7080.6g3922g297g
Valittu annoskoko8140g33829kcal460.5g3540.3g1961g148.5g
Annoskoko puolitettuna4070g16915kcal230.3g1770.2g980.5g74.3g
Arvot/100g100g416kcal5.7g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=438834