Gulassipata

1. Leikkaa naudan sisäpaisti noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

Leikkaa kuoritut, halkaistut sipulit lohkoiksi.

Hienonna valkosipulinkynnet ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet.

Viipaloi kuoritut porkkanat ja paloittele paprikat.

2. Ruskista lihaviipaleet pannussa 3-4 erässä tilkassa öljyä ja siirrä toiseen astiaan.

3. Kiehauta sipulit, chili ja paprikajauhe pannussa tai padassa tilkassa öljyä.

Lisää pataan sipulien kanssa ruskistetut paistiviipaleet ja porkkanat.

Kaada joukkoon vesi ja mausta gulassi.

Kypsennä kannen alla liedellä tai uunissa 200 asteessa noin tunti.

4. Lisää pataan paprikat ja tomaattipyree.

Kypsennä vielä noin 1/2 tuntia.

Hienonna padan pinnalle runsaasti persiljaa.

Tarjoa keitetyn riisin tai pastan sekä ruokajogurtin ja vaalean leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Kilroy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti3154g3470kcal693.9g3.2g94.6g0g
Sipuli 701g212kcal8.8g33.6g1.4g11.9g
Valkosipuli 53g57kcal4.2g8.6g0.3g1.1g
Chili paprika punainen70g28kcal1.4g6.3g0g0g
Porkkana 1051g344kcal6.5g58.5g2.1g26.8g
Paprika, punainen701g180kcal6.3g32.2g2.8g14g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu virgino, 13,5 g, 1 rkl105g925kcal0g0g105.1g0g
Paprikajauhe 19g62kcal2.9g3.5g2.5g7.2g
Vesi, vesijohtovesi 1752g0kcal0g0g0g0g
Timjami 3.5g10kcal0.3g0.9g0.3g1.3g
Suola, annos 3g26g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 3.5g10kcal0.4g1.3g0.1g0.9g
Tomaattisose tomaattipyree 158g120kcal7.1g20.3g0.3g1.6g
Persilja 351g96kcal4.8g3.9g0.7g28g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16296g11026kcal1473.2g344.6g420.4g185.6g
Valittu annoskoko8148g5513kcal736.6g172.3g210.2g92.8g
Annoskoko puolitettuna4074g2756kcal368.3g86.2g105.1g46.4g
Arvot/100g100g68kcal9g2.1g2.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132840