Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g3994g2397kcal59.9g519.2g4g35.9g
Voi 599g4346kcal7.1g2.4g487.1g0g
Sipuli (kuorittu)399g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1598g527kcal52.7g78.3g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 599g1978kcal12g18g209.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 779g2672kcal79.4g545.2g9.3g27.3g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 160g173kcal12.6g26g1g3.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16296g24402kcal457.8g2416.6g1423.8g146.8g
Valittu annoskoko8148g12201kcal228.9g1208.3g711.9g73.4g
Annoskoko puolitettuna4074g6100kcal114.5g604.2g356g36.7g
Arvot/100g100g150kcal2.8g14.8g8.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=254258