Kalakeitto Ranskalaisittain

Ohjeet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

Kuori juurekset ja pilko kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä puuhaarukalla sekoittaen.

Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita, ettei tule kokkareita.

Lisää joukkoon vesi, liemikuutio ja tomaattisose.

3. Paloittele kuoritut perunat pieniksi kuutioiksi.

Lisää ne keittoon paloitellun kalan kanssa ja kypsennä keittoa 10-15 minuuttia.

4. Lisää keittoon katkaravut, ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 1126g857kcal21.2g174.6g2.3g11.3g
Porkkana 293g96kcal1.8g16.3g0.6g7.5g
Vesi, vesijohtovesi 4505g0kcal0g0g0g0g
Selleri, annos 50g158g22kcal1.6g4.7g0g0g
Ruokakerma (Pirkka), annos 200g90g108kcal2.6g4.9g9g0.2g
Sitruunamehu, laimentamaton45g10kcal0.1g0.7g0g0g
Kalaliemikuutio 34g103kcal3.4g11.5g4.7g0.4g
Voi 32g229kcal0.4g0.1g25.6g0g
Sipuli (kuorittu)180g49kcal2.3g8.6g0.4g3.1g
Lohifilee 901g1760kcal168.4g0g121.6g0g
Katkarapu 405g277kcal58.5g0g4.5g0g
Tomaattipyre (Eldorado), annos 70g315g315kcal12.6g63.1g1.3g0g
Valkopippuri 6.8g19kcal0.7g2.9g0.1g1.8g
Suola, annos 3g6.8g0kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli 16g3.6kcal0.2g0.3g0.1g0.4g
Timjami, annos 3g6.8g14kcal0.6g1.8g0.5g2.5g
Valkosipuli, tuore, silputtu34g35kcal2.7g5.5g0.2g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16308g7796kcal554.2g590g341.8g55.8g
Valittu annoskoko8154g3898kcal277.1g295g170.9g27.9g
Annoskoko puolitettuna4077g1949kcal138.6g147.5g85.5g14g
Arvot/100g100g48kcal3.4g3.6g2.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=111674