Aurajuustoinen jauhelihalanttusoselaatikko

Kuori ja kuutioi lantut ja keitä ne kypsiksi suolavedessä, ei kuitenkaan liian pehmeiksi.

Kaada suurin osa keitinliemestä pois, mutta jätä sitä vähän kattilan pohjalle.

Soseuta lantut sauvasekoittimella.

Lisää kermaa (tai muuta nestettä) kunnes muussi on sopivan paksuista.

Lisää aurajuusto (50-100g), mutta älä laita sitä liikaa! Maistele ja lisää suolaa tarvittaessa.

Paista Jauheliha ja sipuli kypsiksi.

Voitele vuoka öljyllä.

Kaada muussi ja jauheliha-sipuliseos vuokaan ja sekoita.

Tasoita pinta.

Paista 200 asteessa 25-30 min. Lisää tämän jälkeen juustoraaste pinnalle ja paista vielä 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 4505g1300kcal45g207.2g13.5g81.1g
Kerma, ruoka 15% Flora451g676kcal7.2g15.8g67.6g0g
Aurajuustomuru (Valio), annos 150g451g1171kcal121.6g0g76.6g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1802g2991kcal342.4g0g180.2g0g
Sipuli (kuorittu)451g122kcal5.9g21.6g0.9g7.7g
Juustoraastesekoitus gratinointiin (emmental mozzarella jne) (Milbona, lidl), annos 200g451g1581kcal117.1g11.3g121.6g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl45g405kcal0g0g45g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16308g16492kcal1278.4g511.8g1010.8g177.6g
Valittu annoskoko8154g8246kcal639.2g255.9g505.4g88.8g
Annoskoko puolitettuna4077g4123kcal319.6g128g252.7g44.4g
Arvot/100g100g101kcal7.8g3.1g6.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132744