Täytetyt paprikat (Jemista)

Mukailtu resepti kirjasta Kreetalainen keittokirja (Merja Tuominen-Gialitaki)

4 punaista paprikaa
200 g fetaa
2 (isoa) sipulia
2 porkkanaa
1 nippu persiljaa
1 rkl minttua
2 dl riisiä
1 dl oliiviöljyä
suolaa
2 sitruunan mehu

Irrota paprikoista "lakki" ja puhdista sisus.

Keitä riisi.

Sekoita joukkoon raastettu porkkana, paloiteltu feta, puolet öljystä, hienonnettu sipuli, persilja, minttu ja suola.

Täytä paprikat ja asettele uunivuokaan.

Valele loput öljystä vihannesten päälle ja lisää uunivuokaan muutama kupillinen vettä.

Paista 170-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.

Tarkista välillä, että vuoassa on koko ajan hieman vettä.

Lisää tarvittaessa pieniä määriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 383g112kcal3.6g17.2g1.5g7.3g
Sipuli (kuorittu)113g30kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g84g24kcal0.5g5g0.2g2.1g
Persilja 2.8g0.8kcal0g0g0g0.2g
Minttu, tuore (-), annos 1g0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Riisi tumma 68g236kcal4.7g48.6g1.6g2.7g
Oliiviöljy 51g448kcal0g0g50.7g0g
Fetajuusto Euroshopper (50g)113g231kcal16.9g2.8g16.9g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.8g0.6kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1634g2164kcal54.4g158g142.2g28.4g
Valittu annoskoko817g1082kcal27.2g79g71.1g14.2g
Annoskoko puolitettuna408g541kcal13.6g39.5g35.6g7.1g
Arvot/100g100g133kcal3.3g9.7g8.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390211