Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton12g2.4kcal0g0.2g0g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)117g193kcal3.5g4.7g17.5g0g
Valkoviini kuiva 58g40kcal0.2g0.4g0g0g
Valkosipuli 5.8g6.3kcal0.5g1g0g0.1g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g350g126kcal3.1g25.9g1g12.2g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g12g105kcal0g0g11.7g0g
Mustapippuri 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.2g
Broileri rintafile,maustamaton263g271kcal60.6g0g2.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1635g1489kcal136g64.8g65.6g25g
Valittu annoskoko817g744kcal68g32.4g32.8g12.5g
Annoskoko puolitettuna409g372kcal34g16.2g16.4g6.3g
Arvot/100g100g91kcal8.3g4g4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=291012