Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2240g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 224g167kcal29.4g2.5g0.9g15.5g
Suola, annos 3g45g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma67g215kcal0.1g49.7g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)1792g5734kcal247.3g1039.4g57.3g224g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g3584g12544kcal455.2g2490.9g71.7g118.3g
Voi, 1 tl, 5 g224g1635kcal2.2g2.2g179.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16352g40591kcal1468.4g7169.4g618.2g715.6g
Valittu annoskoko8176g20296kcal734.2g3584.7g309.1g357.8g
Annoskoko puolitettuna4088g10148kcal367.1g1792.4g154.6g178.9g
Arvot/100g100g248kcal9g43.8g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143577