Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 3373g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g70g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 225g678kcal0.2g166.6g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g11g41kcal5.1g4.5g0.7g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 2473g7520kcal216.4g1370.2g47g343.8g
Vehnäjauho puolikarkea 1462g5015kcal148.9g1023.1g17.5g51.2g
Auringonkukansiemen 562g3338kcal129.3g70.8g278.2g33.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16352g33182kcal999.8g5270.4g686.8g857.4g
Valittu annoskoko8176g16591kcal499.9g2635.2g343.4g428.7g
Annoskoko puolitettuna4088g8296kcal250g1317.6g171.7g214.4g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.2g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326525