Lohikeitto lohesta ei fileestä

Kokonaisesta noin kilon lohesta otetaan parhaat lihat talteen sitten ruoto, pää ja nahka erotellaan.

Laita rippeet kattilaan ja peitä ne vedellä ja mausta suolalla.

Näin tehdään liemi.

Anna kiehua 20-30 minuuttia.

Kuori sillä välin perunat ja sipuli.

Pilko ne sopivan kokoisiksi, sipuli melko pieneksi.

Laita noin 2,5 litraa vettä toiseen kattilaan perunat, lohipalat, sipuli ja keittojuures sinne.

Samoin tilli.

Siivilöi kalaliemi kattilaan.

Erottele ruodoista lihat.

Maista tarviiko lisätä mausteita.

Kun perunat ovat kypsiä lisää ruodoista eroteltu kala ja kerma kattilaan.

Anna muhia vielä 30 minuuttia hiljaisella lämmöllä.

Sitten kun tuntuu tarjoile.

Parempaa se on sitten lämmitettynä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 511 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 3999g0kcal0g0g0g0g
Kirjolohi kokonainen, keskiarvo 1333g1433kcal145.2g0g95.3g0g
Peruna, vanha, kuorittu 1733g1319kcal32.6g268.6g3.5g17.3g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Tilli mauste4g0.7kcal0.1g0g0g0g
Ruokakerma, Pirkka 10%533g640kcal15.5g24g53.3g0g
Keittojuures, Pirkka533g133kcal5.3g24g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16352g7052kcal397.4g633.2g307.4g34.6g
Valittu annoskoko8176g3526kcal198.7g316.6g153.7g17.3g
Annoskoko puolitettuna4088g1763kcal99.4g158.3g76.9g8.7g
Arvot/100g100g43kcal2.4g3.9g1.9g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=332802