Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 562g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 94g283kcal16.8g45.4g0.9g10g
Sipuli (kuorittu)41g11kcal0.5g2g0.1g0.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g34g9kcal0.2g2g0.1g0.8g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g88g83kcal15.6g0.1g2.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1638g773kcal66.2g99g6.6g23g
Valittu annoskoko819g387kcal33.1g49.5g3.3g11.5g
Annoskoko puolitettuna410g193kcal16.6g24.8g1.7g5.8g
Arvot/100g100g47kcal4g6g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275373