Timon lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon juurekset, sipuli ja purjo.

Kääntele juureksia muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja kalaliemikuutiot sekä maustepippurit (8 kpl).

Keitä juureksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot..

Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kattilaan kuohukerma ja paloiteltu lohi.

Anna kiehua, kunnes kala on kypsä (n. 5 min) . Lisää päälle hienonnettua tilliä.

Tarjoa ruisleivän kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi375g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 21g6.2kcal0.3g1g0g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g68g19kcal0.4g4g0.1g1.7g
Peruna, vanha, kuorittu 75g57kcal1.4g11.6g0.1g0.7g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Lohifilee 150g293kcal28g0g20.2g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 75g248kcal1.5g2.2g26.2g0g
Kalaliemikuutio 8.2g25kcal0.8g2.8g1.2g0.1g
Voi 11g76kcal0.1g0g8.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1638g1468kcal66g46.8g112.8g7g
Valittu annoskoko819g734kcal33g23.4g56.4g3.5g
Annoskoko puolitettuna410g367kcal16.5g11.7g28.2g1.8g
Arvot/100g100g90kcal4g2.9g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423811