Kesäkurpitsalasagne

Siirry sivulle!

Pätkäise keskeltä poikki isommat kesäkurpitsat ja käytä pienemmät kokonaisina.

Leikkaa ne pituussuunnassa ½ sentin viipaleiksi.

Levitä leivinpaperin päälle työpöydälle ja ripottele päälle suolaa.

Anna hikoilla 15 minuuttia ja pyyhi neste pois paperilla.

Paahda jauheliha kahdessa erässä paistinpannulla, kuullota hieman sipulimurskiakin.

Yhdistä jauhelihan joukkoon sipulit, tomaattimurska ja puré.

Lisää mausteita maistellen makusi mukaan.

Seos saa olla aika "maistuvaa" ja mausteista.

Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, jauhelihaseosta ja mozzarellaviipaleita.

Päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.

Sirottele päälle juustoraaste ja kypsennä lasagnea 200 asteessa n. 40 min.

(Laitoin myös porkkanaraastetta jauhelihaseoksen joukkoon sekä kirsikkatomaatin puolikkaita lasagnen päälle)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 234 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa, tuore245g42kcal1.5g6.1g1g1.7g
Kevyt jauheliha (Reilu), annos 400g140g231kcal28g0g14g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g53g15kcal0.3g3.1g0.1g1.3g
Sipuli (kuorittu)53g14kcal0.7g2.5g0.1g0.9g
Basilika, tuore 3.5g1kcal0.1g0g0g0.1g
Tomaattimurska 140g41kcal0.8g7.4g0.3g2.7g
Tomaattisose tomaattipyree 16g12kcal0.7g2g0g0.2g
Ketsuppi, Heinz7g7.2kcal0.1g1.7g0g0.1g
Valkosipuli 4.2g4.6kcal0.3g0.7g0g0.1g
Mozzarella Granarolo, 1 pkt=125g88g215kcal15.8g0.5g16.6g0g
Mozzarella juustoraaste, valio35g102kcal9.1g0g7.4g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen35g7kcal0.2g1.3g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1638g1382kcal115.2g50.6g79.2g15.2g
Valittu annoskoko819g691kcal57.6g25.3g39.6g7.6g
Annoskoko puolitettuna410g346kcal28.8g12.7g19.8g3.8g
Arvot/100g100g84kcal7g3.1g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=434171