Kaalikeitto jauhelihalla ja pekonikuutioilla

Ohjeet painekeittimelle, muulla kattilalla keitto aika 1-2 tuntia.

-Kuoritaan ja paloitellaan sipulit ja kasvikset
-Laitetaan kattilaan hiukan vettä ja lihaliemikuutio kuumenemaan
-Kuumennetaan pekonipalat, jossa kuullotellaan sipulit, joiden päälle ripotellaan suola ja sokeria ja mausteet.

-Ruskistetaan jauheliha, joka maustetaan ja lisätään paistipannuun
-Sitten kuullotellaan kaalisuikaleet ja pyöräytetään pannun kautta myös porkkana- ja perunan palaset
-Kaadetaan pilkotut vihannekset ja kaadetaan vettä painekattilaan niin, että kaikki peittyvät hyvin
-Lisätään siirappi
-Annetaan kiehua paineen kohottua 6 minuuttia..

Lisätään lihat ja loput ainekset, kiehautetaan puolipaineelle ja jätetään muhimaan sammutetulle levylle kunnes paineet on hävinneet.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 455 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)18g50kcal1.7g3.2g3.4g0.1g
Sokeri 3.6g15kcal0g3.6g0g0g
Pekoni (Dulano)225g576kcal40.5g7.2g42.8g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha720g1196kcal136.8g0g72g0g
Soijakastike 32g20kcal1.7g3.1g0g0g
Chilikastike, Santa Maria (annos 1 rkl 20g)9g18kcal0g4.3g0g0g
Mustapippuri 9g25kcal1g3.4g0.3g2.4g
Siirappi, tumma54g173kcal0.1g40g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7.2g7.5kcal0.6g1.2g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)180g49kcal2.3g8.6g0.4g3.1g
Porkkana 405g132kcal2.5g22.5g0.8g10.3g
Peruna, keskikokoinen 60g315g189kcal4.7g41g0.3g2.8g
Vesi, vesijohtovesi 4501g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali1710g361kcal20.5g58.2g3.4g35.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16380g5621kcal424.8g392.6g246.8g109.4g
Valittu annoskoko8190g2811kcal212.4g196.3g123.4g54.7g
Annoskoko puolitettuna4095g1405kcal106.2g98.2g61.7g27.4g
Arvot/100g100g34kcal2.6g2.4g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101918