Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g799g160kcal12g24g4g0g
Tomaatti 1997g455kcal11.2g68.9g6g28g
Kurkku 1065g116kcal6g14.9g1.1g7.5g
Sipuli 293g89kcal3.7g14.1g0.6g5g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 533g844kcal5.9g7.7g85.2g18.7g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g2050g5535kcal369g41g430.5g0g
Oregano, kuivattu 5.3g16kcal0.6g1.2g0.5g2.3g
Paprika keltainen 905g273kcal8.5g46.2g1.8g18.1g
Oliiviöljy 359g3178kcal0g0g359.4g0g
Viinietikka 133g28kcal0g0.7g0g0g
Mustapippuri 11g30kcal1.2g4.1g0.4g2.8g
Valkosipuli 43g46kcal3.4g6.9g0.3g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16384g21539kcal843g459.4g1779.6g166.6g
Valittu annoskoko8192g10769kcal421.5g229.7g889.8g83.3g
Annoskoko puolitettuna4096g5385kcal210.8g114.9g444.9g41.7g
Arvot/100g100g132kcal5.1g2.8g10.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135512