Lasagne

1. Täytteen valmistus: Pilko sipuli ja valkosipuli.

Kuullota tilkassa öljyä suurella pannulla.

Lisää jauheliha ja ruskista.

Lisää tomaattimurska ja mausteet (lihaliemikuutio(t), pippuri, basilika...) ja anna muhia hetken.

2. Valmista juustokastike: Laita kattilaan 5dl maitoa ja kuumenna lähes kiehuvaksi.

Lisää 200-300g juustoraastetta ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää noin 2 rkl vehnäjauhoa kastikkeen suurustamiseksi.

HUOM! Juustoraaste kannattaa lisätä vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen.

Lisää pippuria ja halutessasi muskottia mausteeksi.

3. Aloita lasagnen kasaaminen: Kaada vuoan pohjalle ohut kerros juustokastiketta.

Lado kerros lasagnelevyjä.

Kaada päälle täytettä (noin 1/3) ja vielä juustokastiketta.

Päälle taas uusi kerros lasagnelevyjä.

Tätä jatketaan kunnes kastike ja täyte loppuvat (viimeinen kerros = lasagnelevy ja juustokastike).

Ripottele päälle juustoraastetta halutessasi.

Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 375 grammaa

Nemilia90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 14g4.6kcal0.4g0.7g0g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa11g33kcal2.5g0g2.5g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 0.3g1.5kcal0g0g0.2g0g
Lasagnette, täysjyväpasta (Knorr), annos 185g5.5g18kcal0.7g3.4g0.1g0.5g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)22g5.5kcal0.2g1.2g0g0.3g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)0.3g0.8kcal0g0.1g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.5g1.9kcal0.1g0.4g0g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 27g62kcal5.2g0g4.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana164g255kcal18.2g11.8g15g1.6g
Valittu annoskoko82g128kcal9.1g5.9g7.5g0.8g
Annoskoko puolitettuna41g64kcal4.6g3g3.8g0.4g
Arvot/100g100g155kcal11.1g7.2g9.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326191