Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 35g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.8g2.7kcal0.3g0.3g0g0g
Neljänviljanhiutale 2.1g6.9kcal0.2g1.2g0.1g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 41g139kcal4.1g28.4g0.5g1.4g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 3.8g12kcal0.3g2.1g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana165g320kcal9.8g64g1.4g4.2g
Valittu annoskoko83g160kcal4.9g32g0.7g2.1g
Annoskoko puolitettuna41g80kcal2.5g16g0.4g1.1g
Arvot/100g100g194kcal5.9g38.8g0.8g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256