Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)7.5g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkosipuli 0.7g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g2.5g8.1kcal0.2g1.9g0.1g0.3g
Linssi-punainen (raaka)3.5g11kcal0.9g1.8g0g0.3g
Juuriselleri 5g1.6kcal0.1g0.2g0g0.2g
Palsternakka 5.6g3.6kcal0g0.7g0g0.3g
Oliiviöljy 0.7g6.6kcal0g0g0.7g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g7.5g2.1kcal0g0.4g0g0.2g
Valkokaali keräkaali 19g5.2kcal0.2g0.8g0g0.4g
Lihaliemi laimennettu 5g0.9kcal0g0.2g0g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 0.5g1.5kcal0.1g0.1g0.1g0g
Vesi25g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana164g86kcal3.4g13.2g1.8g3.6g
Valittu annoskoko82g43kcal1.7g6.6g0.9g1.8g
Annoskoko puolitettuna41g22kcal0.9g3.3g0.5g0.9g
Arvot/100g100g53kcal2.1g8g1.1g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251