Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 21g8.1kcal0.2g1.5g0g0.5g
Nauris 11g2.9kcal0.1g0.4g0g0.2g
Punasipuli, kuorittu, 100g6g1.6kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli 0.7g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Rypsiöljy 2g17kcal0g0g2g0g
Vesi, vesijohtovesi 35g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 7g20kcal0.1g0.2g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana165g101kcal1.2g5g8g1.6g
Valittu annoskoko83g50kcal0.6g2.5g4g0.8g
Annoskoko puolitettuna41g25kcal0.3g1.3g2g0.4g
Arvot/100g100g61kcal0.7g3g4.8g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94683