Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)26g33kcal2.9g0.1g2.4g0g
Sokeri 11g45kcal0g11.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 13g44kcal1.3g8.9g0.2g0.4g
Leivinjauhe 0.7g1.2kcal0g0.2g0g0g
Vesi2.2g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl8.7g30kcal0.2g0.3g3.1g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 18g14kcal0.1g3g0g0.3g
Sitruunamehu, laimentamaton2.2g0.5kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.9g3.5kcal0g0.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.5g2.1kcal0g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana166g346kcal9g50g11.4g1.4g
Valittu annoskoko83g173kcal4.5g25g5.7g0.7g
Annoskoko puolitettuna41g87kcal2.3g12.5g2.9g0.4g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.2g6.9g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142148