Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 16g50kcal3.8g7.1g0.3g1.4g
Vesi, vesijohtovesi 59g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.4g3.5kcal0g0g0.4g0g
Sipuli 2.3g0.7kcal0g0.1g0g0g
Pinaatti 5.9g0.8kcal0.1g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana166g110kcal7.8g14.4g1.4g3g
Valittu annoskoko83g55kcal3.9g7.2g0.7g1.5g
Annoskoko puolitettuna41g27kcal2g3.6g0.4g0.8g
Arvot/100g100g66kcal4.7g8.7g0.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=120385